Воздухот во Скопје повторно најзагаден кај Ректорат

По врнежливиот викенд, загаденоста на воздухот во главниот град е нешто пониска. Во Скопје и реонот воздухот е со најлош квалитет кај Ректоратот со 41, а зад него е Центар со 29 што е под дозволената граница од 50.

Во земјава утрово е најкритично во Тетово каде загаденоста е 138.