Во тек е исплатата на мајските пензии

Во тек е етапната исплата на пензиите за месец мај, информираат од Министерството за труд и социјална политика. 

-Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите на банките за пензионерите кои не користат картички ќе се реализира во четири групи, според висината на пензијата. За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 29.05.2023 година (понеделник); за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 30.05.2023 година (вторник); за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 31.05.2023 година (среда) и за пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.06.2023 година (четврток), се наведува во соопштението од МТСП.

Пензионерите кои користат платежна картичка, можат да ја подигнат пензијата на банкомат, да ги користат средствата за плаќање во трговската мрежа или за електронски плаќања.