Во среда и четврток наутро во Скопје ќе се прска против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека оваа среда ќе почне авионска и терестрична дезинсекција против комарци на подрачјето на градот Скопје.

Авионското прскање против комарци ќе се врши на 15.09.2021 година (среда) и на 16.09.2021 година (четврток), во раните утрински часови.Терестричната дезинсекција против комарци ќе се одвива од 15.09.2021 година (среда) до 19.09.2021 година (недела), во периодот од 22 до 03 часот, наредниот ден, информираат од Град Скопје. 

Доколку временските услови не дозволуваат да се прска, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, во истиот термин.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.