Во Миладиновци утрово е најзагадено

Утринава загаденоста во Македонија е на високо ниво, мерните станици во земјава покажуваат дека во Миладиновци воздухот е најзагаден, а веднаш по него е Кочани.

Во Миладиновци се измерени 52 µg/m3, а во Кочани 51 µg/m3. Во Центар има 47 µg/m3, а кај Ректоратот  измерени се 36 µg/m3.