Во Косово се гори нешто навистина опасно

Во Косово нешто опасно се гори вечерва и тоа ветровите вечерва го носат накај Македонија, Албанија и Црна Гора, покажува мапата на airvisual.com.

Со црвена боја се најзагадените подрачја, а оваа мапа покажува дека со црвено е обоено Косово. Насоката на ветровите покажува дека тоа нешто се разнесува и во соседните земји.

На мапата обележани се и пожарите кои се активни во моментов, а големи пожари во Косово вечерва на мапата нема.

извор:вечер.мк