Во коритото на Вардар се поставува пловечка препрека за собирање пластична амбалажа

Екипи на Град Скопје, Министерството за животна средина и просторно планирање и „Пакомак“ деновиве поставуваат пловечка препрека за собирање пластична амбалажа во коритото на реката Вардар, во Лисиче.

Проектот ќе се промовира наредната недела во рамки на Европската недела за справување со отпадот.

cheap nike air max 90