Во ГТЦ се издава дуќан без кирија

На социјалните мрежи се споделува оглас во кој се бара кираџија за дуќан во Градскиот трговски центар во Скопје без да плати кирија. Иако изгледа нереално и необично, овој оглас е вистински.

Република стапи во контат со лицето чии телефон се наоѓа на огласот. Дуќанот е слободен неколку месеци, откако пропаднал бизнисот на претходните кираџии.

Сопственикот вели дека се изнадавал пари за одржување, а сега бара некој само да му го плаќа одржувањето кон ГТЦ АД кое месечно изнесува 12 илјади денари.

Дека една земја е пред голема финансиска криза обично покажуваат нештата кои се обратно пропорционални на секаква економска логика.