Во Германија е поветино да се купи млеко и кашкавал од Македонија

Основните продукти во Германија се поевтини од Македонија, објави „Република“.

1,3 евра е цената на лебот во Германија, додека кашкавалот има цена од 8 евра по килограм.

Што се однесува до брашното, тоа чини 5 евра за 5 килограми, додека зејтинот е единствено поскап од Македонија и чини од 3 до 4 евра.