Вкусен оброк за почеток на денот кој ќе го забрза вашиот метаболизам

Со текот на годините, нашиот метаболизам забавува и потребна ни е храна која ќе ни помогне во негово забрзување.

Photo by Wesual Click on Unsplash

Една од најдобрите опции за тоа се јогуртот или киселото млеко во комбинација со овошје, јаткасти плодови и малку мед. Според нутриционистите, ова е една од најздравите опции за почеток на денот, која  содржи добри масти, но и многу малку калории.

Потребни состојки:

1 грчки јогурт

1 шолја бобинки или друго овошје по избор

Малку јаткасти плодови по избор

Малку мед за засладување

За мошне брзо време ќе ја забележите разликата во вашиот метаболизам.