Вирален статус кој се шири на социјалните мрежи: „Живеј државо, мотивирај ги вака непожелниве, отворај им го патот на паметните низ светот“

На социјалните мрежи изминатите денови, вирално се шири фејсбук објава за уште еден „голем ум“ кој ја напуштил државата и заминал да работи во странство, некаде каде неговото знаење вреди многу повеќе. И тој не е прв, а сигурно нема да биде последен. 

Оваа фејсбук објава и овој наш текст е инспириран од Боби од Маџари, но посветен на сите оние кои се како Боби. Тие кои знаат колку вредат, ја напуштаат својата конфорна зона и се решаваат својот интелектуален капацитет да го „трошат“ онаму каде што тоа се цени. 

Станува збор за вистинска случка и за разговор кој Александра Стојановска го пренесува на својот фејсбук профил.

„Денес во чекална на рутински преглед. Жена свои 60тина. Видно натажена. Ме гледа мене изреволтирана на сѐ што се нарекува систем на вредности ради ред збиднувања“, ја започна таа својота фејсбук објава.

Целиот разговор и животната приказна на Боби, во фејсбук статусот кој следи: