Викенд ручек: Печен компир со сос и растопен кашкавал

Рецептите со компир речиси на сите ни се омилени, а најдобро е што има бесконечно многу начини на кои може да ги подготвите.

Овој рецепт со компир е уште еден во серијата рецепти на кои нема да може да им одолеете.

Идеален е за кога сте собрани со друштво, а сосот и кашкавалот му даваат посебен вкус на зачинетиот компир.

Не чекајте долго и пробајте го што побрзо.

Потребни состојки:

За компирите:

  • 2kg компири, сечкани на долги парчиња
  • 3 лажици маслиново масло
  • 1 лажица сол
  • 1 лажица црвен пипер

За сосот:

  • 100g путер
  • 1/3 шолја брашно
  • 2/3 шолја павлака
  • 1 лажица доматна паста
  • 2 свежи зелени пиперки, ситно сечкани
  • 2 шолји рендан кашкавал
  • ½ лажица сол

Начин на подготовка: