(Видео) Стоилковски: Дали неморалните и развратни забави со Боки Тредичи се животот што го ветувавте, Костадине

ВМРО-ДПМНЕ со нови обвинувања и прашања до портпаролот на СДСМ, Костадинов. Портпаролот на опозициската партија, Наум Стоилковски, вели дека Костадинов го бранел криминалот на Заев како да се работело за сопствен интерес.

„Можеби онаа реченица на Крими Заев, „изгубен во времето, ќе талкам по семето“, најдобро ја опишува состојбата во која се наоѓа Костадин Костадинов. Очигледно е дека зад паниката на Костадинов се крие и личен интерес и спречување на јавноста да дознае за неговиот неморален карактер. Костадине, наместо да се мачиш и да седиш цел ден на тастатурата, дојди овде пред камерите, да се соочиме со аргументи, па да им одговориш на граѓаните. Дали си толку гласен затоа што твои фотографии и тонски записи се најдени во телефонот на твоето другарче Боки Тредичи?

Дојди Костадине, тука пред камерите, кажи им на граѓаните дали и во кои два големи града во една наша соседна држава си се забавувал до раните утрински часови со другарчето Боки Тредичи? Чии пари си трошел таму доколку си бил!?

Колку пари, Костадине, наместо за плочки во зградата на Интерните клиники, завршија за луксузните забави со Боки Тредичи? Дали неморалните и развратни забави се животот што го ветувавте, Костадине Костадинов!?

Дојди Костадине, не се плаши, победи го стравот и кажи им на граѓаните што има во телефонот на Боки Тредичи што ти предизвикува толкав страв?
Доколку Заев се плаши од тоа да не се дознае дали чантата со милиони завршила на „Илинденска“ бр. 2, дали ти се плашиш да не го дознаат граѓаните твојот неморален карактер?

Излези Костадине, не се плаши. Тука пред новинарите ќе им кажеш на граѓаните, не мачи ги и нив, но и себе, да доаѓаат двапати. И, секако, за крај, Костадине, го делиш ли ставот на Зоран Заев за Боки Тредичи?“, праша Стоилковски.