(Видео) Сара Мејс со химна за жените хероини, во видеото се појавуваат бројни успешни и инспиративни Македонки

Сара Мејс го објави својот најнов музички проект „Хероина“. Станува збор за безвременскa порака, која ја носи самиот текст на песната.

Автор на текстот и на музиката е Сара Мејс, за аранжманот и музичката продукција се погрижи Роберт Билбилов, зад спотот се потпишува Томислав Живковиќ, а асистент на продукација e Љупка Андоновска.

Видеозаписот во целост ја доловува целата приказна благодарение на сите херојки, кои се дел од спотот и кои секојдневно се борат со животните предизвици, а во исто време мотивираат и охрабруваат. Во спотот учествуваа голем број жени од македонската јавна сцена, односно Тамара Тодевска, Ана Дурловски, Тамара Котевска, Лидија Кочовска, Емра Куртишова, Атиџе Муратова, Ана Кондратенко, Наталија Теодосиева, Милица Џаровска, Ирина Камиловска, Лејла Рамковска, Ем Вандера Блажеска, Цеце Николовска, Катерина Попева, Ирина Атанаскова, Ева Богоевска, Христина Накевска, Фросина Ангеловска, Ивана Хаџиванова и уште многу други херојки, кои со задоволство прифатија да бидат дел од проектот.

Како и во сите претходни музички проекти, така и во песната „Хероина“, преку текстот и музиката Сара Мејс изразува силна емоција, овој пат посветена на секоја жена, девојка, мајка, ќерка.

Во песната се опеани самодовербата, силата, упорноста и борбеноста на жените во секое поле, односно нивната величественост.

Сара Мејс со „Хероина“ одново ја докажа својата посветеност кон својот музички стил, како и кон нејзината многубројна публика, затоа што и овој проект е одраз на автентична музика, текст што заслужува особено внимание и инспиративен видеозапис, кој ќе остане запаметен.

„Хероина“ е одраз на силната жена, која секојдневно се бори со силна волја за она што го сака и која непрекинато учи како да стане по многубројните падови што ни ги носи животот.