На социјалните мрежи викендов беше објавено видeо од изградбата на скопските населби Ново Лисиче и Јане Сандански.

Ново Лисиче и Јане Сандански се високо урбанизирана населби во источниот дел на градот Скопје, на 5 км одалеченост од центарот на Скопје, и се наоѓа на десниот  брег на реката Вардар

Населбата Ново Лисиче е изградена во годините 1985-1990. На местото на денешната населба (зградите) се наоѓала најплодната алувијална рамнина во Скопската котлина, на која наместо пченица никнале згради. Населени места имало во близината, а тоа се Горно Лисиче и Населба Лисиче.

На социјалните мрежи викендов беше објавено видeо од изградбата на скопските населби Ново Лисиче и Јане Сандански.

Naselba Aerodrom --I --Michurin 1985

Posted by Stefo Bozarovski on Saturday, December 30, 2017