ВИДЕО: „Море сокол пие“ во изведба на познатиот интернационален ансамбал

Интернационалниот ансамбл „Barcelona gipsy Balkan orchestra“ со нова изведба на култната „Море сокол пие“ овој пат во едно познато српско шоу. 

Слушнете како звучи обработката на старата, традиционална македонска песна „Море сокол пие“, која датира од 1837 година, во изведба на познатиот ансамбал.