Видео: Македонски фудбалер си го ризикуваше животот за да спречи трагедија на пат во Србија

Поранешниот најдобар стрелец во Првата македонска лига, Мартин Мирчевски, кој го носи дресот на српскиот тим ТСЦ од Бачка Топола, е еден од хероите кои спречија трагедија на магистралниот пат Суботица - Бачка Топола.

Фудбалерите на ТСЦ налетаа на верижен судир меѓу 14 возила, каде што имаше песочна бура и беше намалена видливоста, по што Мирчевски и неговите колеги излегоа од автомобилот за да ги запрат останатите возила.

Во судирот на магистралниот пат во Србија има 11 повредени, а за среќа нема загинати.