Откако во текот на минатата година, утврдиле дека таа чека бебе (со помош на човечки тест за бременост), горилата Калаја роди син во зоолошката градина во Вашингтон. Породувањето е дочекано со големи одушевувања бидејќи последен пат  тоа се случило пред 9 години.

Но, она што е интересно е однесувањето на мајката по породувањето. Таа го чисти, го гушка и веднаш го засакува своето дете.