Видео: Како ќе изгледа „Skopje East Gate“ - најголемиот трговски центар во регионот

Трговскиот центар „East Gate“ кој е дел од мултифункционалниот проект „Skopje East Gate“ се очекува првите посетители да ги има во соктомври или ноември следната година  за кога е планирано негово отворање. Ова беше соопштено на потпишувањето договор за заокружување на финансиската конструкција.

Трговскиот центар кој се гради  на местото на поранешниот Скопски Саем ќе биде најголем во регионот. Најавено е дека ќе ја има најголемата „Зара“ во регионот на површина од 4.700 метри квадратни