(Видео) Идеја за Велигден: Лесна техника за бојадисување на јајца во повеќе бои

Во пресрет на големиот празник Велигден домаќинките се подготвуваат за бојадисување на јајца. 

Оваа техника ви гарантира креативна и богата велигденска кошница полна со колорит на традиционалните велигденски јајца. 

Потребни ви се бели јајца, боја за јајца, пена за бричење, фолија и стаклен сад.

Наполнете еден стаклен сад со пена за бричење и додадете од бојата за јаца. Можете и повеќе бои да додадете и промешајте. Потоа со секое јајце поминете низ смесата. Така ќе добиете микс од бои. 

По 15 минути, измијте го секое јајце или избришете го со влажна крпа. 

Како изгледа целата постапка од видеото во продолжение: