За згодно тело без вишок килограми и сало на стомакот потребно е малку дисциплина – готвена храна и редовни вежби. Под редовно вежбање не подразбираме секојдневни одења во терена, туку физичка активност два до три пати неделно.

Во видеото во продолжение погледнете која група на вежби е доволна за да го обликувате телото на правилен начин. Доволно  да одвоите малку слободно време и самите дома да ги правите тренинзите.

Многу е важно вежбите да ги изведувате на правилен начин – обрнете внимание на положбата на грбот, рацете и нозете. Во прашање се клекнувања, земање чекор напред и планк вежби.

Погледнете го видеото и запаметите: За згодно тело условот е само еден: Да бидете истрајни во тоа што го правите!