Вежби за стегнат стомак и задник (видео)

Ако сакате да влезете во форма, но и да го стегнете својот стомак и задник, ова се најдобрите вежби за вас.

Можете да ги правите после работа или школо,  во својата соба или пред телевизор.

1. Plank

Ова е една од најпопуларните вежби во светот и тоа со причина. Истовремено делува на сите мускулни групи во телото – го зацврстува задникот, ја намалува болката во грбот, ги зајакнува нозете и рацете, го намалува стомакот и ги јакне стомачните мускули.

За нејзиното изведување ви е потребен само малку простор.

2. Sqauts

Ако сакате да го зацврстите долниот дел од телото, ова е одлична вежба за тоа. Без проблеми, можете да слушате музика или гледате телевизија додека ги изведувате.

3. Исчекори

Уште една вежба за долниот дел на телото и нозете. Тие можат да се прават со помош на тегови или некои потешки предмети за да биде вежбата потешка за изведување, но и да дава подобри резултати. Потребно ви е само малку простор.

nike air max 1 sale