Вежби за дишење по прележан КОВИД

Коронавирусот ги напаѓа белите дробови и респираторниот систем што често создава негативни последици за нашето тело.

За некои пациенти, прележувањето на овој вирус често резултира и со пневмонија како и други заболувања поврзани со респираторниот систем.Но, еден од најдобрите начини да си помогнеме себеси се вежбите за дишење, кои можат да помогнат во зголемување на капацитетот на белите дробови, слободно дишење, па и намалување на стресот и анксиозноста.

Ова е видео кое ќе ви помогне во тоа.