Граѓаните на скопската населба Ново Лисиче вечерва со голема прослава традиционално го почнуваат василичарското празнување.

Во дворот на црквичката Рожденство на Пресвета Богородица веќе се готви василичарската чорба, греана ракија и варено вино.

Прославата почнува вечерва во 18 часот.

Согласно апелот на црквата оган нема да се пали.