Со темната приказна раскажана на забавен начин, еден од најпознатите вознемирувачки филмови на режисерот Вуди Ален, „Ирационален човек“, ќе започне филмскиот викенд на отворено во Градскиот летен парк.

Во петок на големото платно во Градскиот парк ќе биде прикажан визуелно спектакуларниот филм „Големата убавина“ од режисерот Пауло Серентино.

Убавата приказна, бесплатни филмски вечери преку „Кино на отворено“ започна во јуни со „Исцелител“ и „Avec I`amour“.

Двата филмски вечери започнуваат во 20:00 часот.