Вчера санкционирани 173 возачи во Скопје

На територија на град Скопје вчера се изречени се вкупно 173 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 42 санкција, седум мерки за возење без возачка дозвола, седум  санкции за недавање првенство на минување на пешаци.  

Изречени се осум мерки за користење мобилен телефон при возење, четири санкции за некористење сигурносен појас, девет мерки за непрописно престројување на возила...

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, соопшти МВР.