Вашите мисли се вашиот живот – бидете внимателни како ги обликувате

Секоја ваша мисла предизвикува емоции во вас.

Само вие сте тие кои управувате со вашиот ум, вие ги креирате своите мисли. Тоа се оние мисли кои ви велат дека не можете или не можете, оние кои ви даваат сила да се борите или да се откажете. Вие ги избирате, вие избирате и како ќе реагирате на нив.

Тоа не може да го направи никој друг за вас.

Погледнете околу вас, видете ги луѓето. Какви се нивните мисли, таков им е животот. Често мислиме дека е обратно, дека нашиот живот ги креира нашите мисли, но не е така. Самите одлучуваме како ќе реагираме на одредена ситуација, на другите околу нас или нешто трето. Изолирајте се од сите оние работи кои ви носат негативни мисли, а со тоа и негативно расположение.

Работете на себе, размислувајте, делувајте свесно. Одлуките кои ќе ги донесете и вистински прифатите се тие кои се важни. Ниту една одлука не е погрешна, сето она што ни се случува е важна лекција, не можеме секогаш да бидеме во право, не можеме секогаш да победиме во целта.

Но, можеме да бидеме посреќни.