Вардар-овој тим вечно ќе се памти

Со одлична игра, пожртвуваност како никогаш досега, нашиот Вардар повторно ја освои Европа. 

Се зборуваше дека Самсоненко го затвора клубот, дека платите доцнат, дека крајот на Вардар доаѓа, но тоа само ги мотивираше нашите херои да докажат дека играат со цело срце. Со победа од 27:24, тимот на Вардар успеа да го победи тимот на Везпрем и да го освои финалето.

Почетокот на натпреварот ветуваше сигурна победа на Вардар, но како што одминуваше натпреварот, бевме многу блиску да ги изгубиме нервите. 

Овој тим вечно ќе се памти.