Поради непристојното навивање на своите навивачи на дербито со Шкендија, ГК Вардар е предаден на Дисциплинска.

ФФМ нема намера да му прости на Вардар. Имено поради непристојното навивање на своите навивачи на супер дербито со Шкендија, надлежните во Фудбалската Федерација на Македонија го предаде ФК Вардар, како организатор на овој натпревар, на Дисциплинска комисија. Останува да се види дали ќе има и каква ќе биде казната.