Утрово Ректорат го има приматот во загадување, Центар е зад него

По врнежливите денови загадувањето во главниот град е на нешто пониско ниво, па утрово повеќето скопски општини се под дозволената граница за загадување. Воздухот како и изминативе денови е најлош кај Ректорат со 54 ПМ 10, а зад него е Центар со 42. 

Во земјава утово најлош воздух има Тетово со 69.