Утре ќе нема струја во неколку делови од Скопје

ЕВН ги известува граѓаните дека поради технички зафати во електродистрибутивната мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници: 
    на ден 14.10.2021 година (четврток):
-од 08:00 до 15:30 часот, дел од бул. Видое Смилевски Бато, (блокот спроти ПСС  згради бр. 1, 3, 5 и 9).  (Општина Аеродром)
-од 09:00 до 14:00 часот, Бул. Партизански Одреди, зграда бр. 66.  (Општина Карпош)
-од 09:00 до 10:30 часот, дел од ул. Лазар Димитров (од бр. 38 до бр. 45) и ул. Добромир Хрс.  (Општина Кисела Вода)
-од 09:00 до 13:00 часот, ул. 3 во  с. Горно Соње. (Општина Сопиште)
-од 09:00 до 15:00 часот,   корисниците од  дел од с. Студеничани, (од џамијата кон ОУ Наим Фрашери). (Општина.Студеничани)
-од 12:00 до 15:00 часот,   корисниците од дел од с. Морани.  (Општина Студеничани)