Утре без струја делови од повеќе скопски општини

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека на ден 04.06.2020 год. (четврток) се планирани следните технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

• во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од ул. 6 во с. Бардовци. (Општина Карпош)

• во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од Бул. 11 Октомври бр. 6. (Општина Центар)

• во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од ул. 5 во с. Јурумлери, дел од ул. 6 во с. Јурумлери, фирмата Коки Д Компани во истото село и околните улици до трафостаницата во истото село. (Општина Гази Баба)

• во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од улиците Кичевска. Ибе Паликуќа и Зендел Ајдини. (Општина Ѓорче Петров)

• во периодот од 08:15 до 15:45 корисниците од ул. Никола Киров Мајски броевите 7а, 9, 11, 13 и зграда 55, ул. Париска Комуна зграда бр, 99 и ул. Благоја Стефковски зграда бр. 55. (Општина Гази Баба)