Уште еден млад лекар ја загуби битката со Ковид 19, почина д-р Сенат Грбовиќ

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на својата фејсбук страница вечерва објави уште една тажна вест, дека животот го загуби уште еден млад лекар. Сенат работел како лекар во Итната помош, а почина на 53 годишна возраст. 

Се работи за доктор Сенат Грбович, кој како што пишуваат од АСМЛ, животот го загубил како последица на пандемијата од Ковид 19: -Уште една загуба на лекар во оваа пандемија.

- Уште една загуба на лекар во оваа пандемија. Сочувство до фамилијата на др. Сенат. – напишаа на нивната официјална страница АСМЛ.

Познаниците, блиските и колегите на доктор Сенат кој прерано замина се простуваат од него на социјалните мрежи.

Уште една загуба на лекар во оваа пандемија. Сочувство до фамилијата на др. Сенат.

Posted by Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ on Thursday, April 22, 2021