Улицата Марко Крале во Бутел како минско поле

Со месеци останаа длабоки ископи во асфалтот по општинската улица Марко Крале во населбата Бутел. Некои велат дека во асфалтот е издлабено цело речно корито и којзнае до кога ќе биде така. Реконструкцијата на оваа сообраќајница одамна е започната и тамошните жители велат дека веќе заборавиле кога биле ископани и извадени деловите од стариот коловоз. Одамна ги нема ниту градежните работници и работите се запрени и уште којзнае колку ќе чекаат на тампонирање и асфалтирање на коловозот. Реконструираната улица за нив станала пуста желба и не гледаат решение на низата проблеми што сега ги имаат поради сево ова. Не можат да одат ниту пеш, ниту пак со автомобил. Опасно е велат за пешачење, бидејќи некој ќе превитка нога, а лошо е и со автомобил. Бутелчани и оние што ја користат оваа сообраќајница реагираат нервозно и револтирано поради негрижата на надлежните од општината, кои ги оставија работите на половина. Оние што живеат на улицата Марко Крале кога поминуваат по неа, на овие летни горештини, голтаат прашина во воздухот.

Од општината Бутел засега молк, најверојатно поради годишните одмори или од други причини, никој не одговара на телефонските повици. Три дена не креваат слушалка ниту од надлежните ресори ниту од кабинетот на градоначалникот Велимир Смилевски.
Сега навистина на бутелчани не им преостанува ништо друго, освен да се надеваат дека еден ден дупките од исечениот асфалт ќе бидат затворени и дека општината ќе ја заврши задачата што ја почнала за да ја оспособи улицата Марко Крале пред на неа да се појави некој коњ како помошно превозно средство.