Убавините на Пелистер во зима низ објективот на инстаграмџиите

Велат, кој еднаш бил на Пелистер, сигурно ке дојде пак...

Националниот Парк Пелистер зафаќа површина од 17.150 хектари - надморска височина од 927 до 2601 m.

Изобилува со уникатни природни богатства и претставува дом на ретки и ендемични животински и растителни видови.

За да ги видите и доживеете сите убавини на планината Баба и Пелистер, на располагање ви стојат бројни пешачки патеки: Детската, Историската, по Камењатот...

Не ви е потребна посебна физичка кондиција, туку само добра волја.

Заштитен знак на Пелистер се бистрите изворски води во кои ќе ја забележите пелистерската и пелагониската пастрмка, водопадите, и  планинските езера, неклку сезонски и двете леднички – Големо и Мало езеро, познати уште како и Пелистерски Очи.

Пелистер според посетителите е убав и во лето и во зима. Чистиот воздух и прекрасната природа, секогаш привлекуваат. 

Инстаграмџиите се задолжени со своите фотографии да ве мотивираат оваа зима да го посетите снежниот Пелистер. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mountain Hut Papradiste (@greenpower2003) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ПСК Копанки / PSK Kopanki (@psk.kopanki) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iljo Sterjovski (@iljosterjovski) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mountain Hut Papradiste (@greenpower2003) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marjan Milovanov (@tribordd) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vladic Boskovski (@vladiic) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CherryBerry adventurer (@cherryberry_adventures) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m e l a n i s a v o v s k a (@savovskq__) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Volcko (@igorvolcko) on