Твитерџија реагира: Ако се обратам на дијалект во Скопје следи понижувачки одговор или игнорирање!

Во потрага по егзистенција голем број граѓани ширум земјава се одлучуваат да се преселат во Скопје. Не ретко се ословувани како „дојденци“ или „провинцијалци“. 

За оваа форма на своевидна дискриминација, се огласи и еден твитерџија. 

-Моите впечатоци од Скопје накратко. Апартхејд се случува во Скопје. Во дуќан, слаткарница, банка, бензинска ако се обратам на дијалект следи понижувачки, омаловажувачки и навредлив одговор или евентуално безобразно игнорирање. Скопје е во границите на едното општество или? - праша тој.