Твитер заедницата за вакцините: Дали знаете каков срам е ова за државата?

На граничниот премин Табановце денеска стигна првата пратка од вакцини на „Фајзер“, донација од Република Србијја. Првите 4.800 од предвидените 8.000 вакцини против Ковид-19 на премиерот Зоран Заев му ги предаде српскиот претседател Александар Вучиќ. Веста со вакцините е интересна за твитерџии и тие денес беа исклучително креативни и инспирани на оваа тема.

Ова е изборот од најинтересните и најпопуларни твитови: