Твитер за изборните резултати: Повелете да ја платите фактурата!

Граѓаните се уште ги чекаат официјалните резултати од вчерашните локални избори од ДИК, иако победниците или ривалите за вториот круг во повеќето општини се веќе познати.

Социјалните мрежи „вријат“ од коментари за изборните резултати, најмногу во насока дека секој од политичките субјеки „ќе го жнее“ тоа што го посеал. Еве ги ставовите на твитер и Фејсбук: