Твитер за блокадите на Скопје утрово: Стварно ова што го живееме е тешка лудница

Работната недела тргна тензично во Скопје, особено за оние кои не може да стигнат навреме на работно место или на училиште, со оглед на блокадите низ Скопје. 

Приватните автобуски превозници денеска од шест часот наутро повторно поставија блокади на неколку главни точки во главниот град, односно крстосниците пред ТЦ Мавровка, Црвен Крст, како и Булеварот Илинден околу локацијата на градското Собрание. Тие велат дека овој пат нема да ги тргнат блокадите се до исполнување на нивните барања.

На твитер од рано изутринава бурни реакции: