Турски блогер воодушевен од Скопје: Особено му се допаѓа археолошкиот музеј

Турски блогер кој патува и сега е во Македонија е воодушевен од главниот град и историските знаменитости. 

На својот профил на Инстаграм тој објави неколку фотографии од Археолошкиот музеј, спомен-куќата на Мајка Тереза, Кале и неколку џамии. 

На неговиот профил можеме да видиме објави од најразлични делови од земјата, но дека секогаш е воодушевен од локалната автентична архитектура, без разлика каде е.