Три праисториски животни од отпадно железо се населени во паркот Ченто

Паркот во скопската населба Методија Андонов Ченто има три скулптури на праисториски животни во природна големина.

Тие се изработени од отпадно железо, а се дело на академскиот скулптор Андреј Миневски.

Посетителите до 15 јануари можат да уживаат во изложбата. На уметникот Уметникот му требале неколку месеци за да креира ваква скулптура. 

Изложбата е насловена „Од граѓаните за градот“ и е дел од програмата на Град Скопје - „Од центарот кон периферијата: културата како алатка за социјален развој“.

cheap nike free run 5.0