Три напади од кучиња скитници во Скопје за еден ден

На 09.06.2024 во 05.00 часот во Полициската станица Карпош, В.С.(40) од Скопје пријавил дека во Градски парк Скопје бил каснат од куче скитник. 
На 09.06.2024 во 12.20 часот во Полициската станица Аеродром,, Р.С.(20) од Скопје пријавила дека на ул.„Коста Новаковиќ“ во Скопје била касната од куче скитник. Истиот ден, десет минути подоцна во 12.30 часот во Полициската станица Центар, Р.К.(22) од Струмица пријавил дека на ул. „Ѓорѓи Пешков“ во Скопје бил каснат од куче скитник.