Месецот октомври според астро прогнозите најмногу ќе им донесе среќа на лицата кои се родени во овие хороскопски знаци.

Овен – октомври е поволен период, бидејќи вие тоа го заслужувате. Ќе имате енергија за се што ќе започнете да го заршите. Ваквата можност кај вас ќе потрае подолго време.

Девица – исклучително добар месе за комуникација со луѓе. Ќе имате можност да започнете рабта со полна пареа и немојте да се откажувате од ниту една работа која може добро да ја искористите.

Стрелец – следуваат нови работни можности кои вие ќе ги прифатите, бидејќи имате голема желба за стекнување на материјални добра.

Можно е да имате дополнителни хонорарни обврски, па ете причина а бидете и дарежливи.