Традиционалното палење на Василичарски Оган во Ѓорче Петров

Во понеделник, на 13ти Јануари, во 18:00 часот, пред Месната Заедница во Даме Груев, ќе се оддржи традиционалното палење на Василичарски Оган.

Поканети се сите граѓани на Ѓорче Петров и пошироко да присуствуваат на оваа преубава традиција. Од страна на организаторите, секако и кумот, обезбедени се топли, ладни пијалоци и мала закуска.