На Матка денеска ќе се одржи традиционалниот 21. Марш во организација на планинарскиот клуб Видици со поддршка на Граѓанската асоцијација за рекреативно движење - ГАРД.

Маршот ќе почне во 10:05 часот од ресторанот Манастирска пештера во Долна Матка, односно од паркингот на манастирот Света Богородица. 

Учесниците на маршот ќе можат да уживаат во новиот амбиент на манастирскиот комплекс Свети Спас, почнувајќи од камбанаријата, кујната, трпезаријата...