Македонската поп легенда Тоше Проески одржал прекрасен говор на неговиот концерт во Охрид пред присутните фанови во античкиот театар. Тоше Проевски важеше за голем патриот и човек кој си ја сака сопствената татковина и со голема верба во Бог.

Нажалост овој човек Македонија предвреме го изгуби, тагата и сеќавањата живеат до денес со нас.

Погледнете: