Топол октомври и врнежлив ноември, кога ќе падне првиот снег?

Високи температури и сончево време прогнозираат светските метеролошки за до крајот на овој месец. Промена и пад на температурите не очекуваат на првиот ден од ноември кога дневните температури ќе се движат околу 10 степени, а утринските ќе бидат околу 0. 

Во текот на ноемви не очекува претежно врнежливо време со врнежи од дожд. Слично време со дневни температури од 5 до 10 степени не очекува и во декември, утринската температура ќе биде неколку степени под нулата. 

Првиот снег ќе падне на почетокот на следната 2020 година. Јануари ќе биде топол и сончев месец.