Тони Цетински вечерва на штипска „Пастрамалијада“

 Со сечење на џиновската пастрамајлија синоќа почна 14.издание на штипска манифестацијатана  „Пастрмалијада“. Штипјани, но и гостите од земјава уживаа во настапите на ДНК, хрватската пејачка Јелена Розга, оркестарот на маестралниот Џамбо Агушев, а за младите забавата продолжи со познати диџеи.

Оваа манифестација се одржува по две години пауза, за разлика од претходните години доминираа штандовите на винариите и пивниците, помал е бројот на штандови на ресторани, од причина што цела вечер се отворени и ја нудат пастрамајлијата во нивните објекти. На манифестацијата познатиот штипски гурмански бренд се продава по цена од 190 денари, додека во кафаните и ресторантите цената е повисока, но се нуди со нормалните количини на месо и страндраната големина на пастрамајлијата.

Манифестацијата продолжува и вечерва со настапите на Зоран Илиев, Куку Леле и Тони Цетински.