Тинејџер ја создал групата „Јавна соба“ каде се споделувани порнографски слики од малолетнички

Тинејџер ја создал групата на телекомуникациската апликација „Телеграм“ која викендов ја крена на нозе македонската јавност, откако беше обелоденето дека таму се споделуваат порнографски видеа и фотографии од девојки од Македонија од кои и дел малолетнички.

Телма дознава дека во групата  формирана на социјалната мрежа Телеграф  беа разменувани фотографии на малолетнички со речиси порнографска содржина.

Групата „Јавна соба“ која броеше над 7.400 членови.