На паркинг на булевар "Јане Сандански" позади експозитура на банка во Скопје, со закана со пиштол извршено е разбојништво над 38-годишниот Д.К. од страна на две непознати лица кои дошле со моторцикл.

Според пријавителот, одземени му се околу 2.400.000 денари кои оштетениот претходно ги подигнал од банката.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.