Театарот за деца и младинци подготвува куклено-визуелна претстава

Од Театарот за деца и младинци Скопје, се подготвуваат за уште една куклено-визуелна претстава. 

Претставата е насловена „Роња, ќерката на ограбувачот". Работена е по истоимениот роман на Астрид Линдгрен, а во режија на гостинот од Чешка, Јакуб Максимов.

Од Театарот најавуваат премиера многу скоро, за која јавноста ќе биде соодветно известена.